Duurzame energie voor uw woning in Haarlem

Met de stijgende energieprijzen is het een goede zet om duurzaam te investeren in uw woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zonnepanelen voor het opwekken van energie op het vewarmen van uw douchewater. Naast het feit dat uw woning mileubewuster wordt is ook onlangs bewezen dat 55% van de woningzoekers bereid is meer te betalen voor een woning wanneer deze is voorzien van een duurzame energie installatie.

Wat is duurzame energie?

Duurzame energie komt voort uit natuurlijke energiebronnen zoals zonnewarmte en bodemwarmte. Deze energiebronnen zijn duurzaam doordat er geen beperkte voorraad is, deze bronnen zijn in principe oneindig groot en zijn kosteloos om te gebruiken. Door gebruik te maken van duurzame energie vermindert u het gebruik van gas wat ten goede komt aan het milieu, op deze manier draagt u een steentje bij aan het verminderen van het opwarmen van de aarde. Doordat economen hebben voorspeld dat de energieprijzen over de aankomende 10 jaar flink gaan stijgen is het zeer aantrekkelijk te investeren in een verwarmingsinstallatie vooor uw woning in Haarlem welke gebruikt maakt van zonne- of aardwarmte.

Terugverdientijd bij het gebruik van duurzame energie?

Over de terugverdientijd van uw investering valt zonder de situatie te bekijken weinig te zeggen. Om te berekenen hoeveel u concreet bespaart op jaarbasis dienen alle factoren te worden meegenomen welke hier invloed op hebben. Zo hebben nieuwbouw woningen reeds goede isolatievoorzieningen waardoor er al zeer zuinige gebruikt wordt gemaakt van gas, de opgewekte warmte blijft immers langdurig in de woning circuleren. Heeft u dubbelglas? Kunt u uw mechanische ventilatie koppelen aan uw verwarmingssysteem? Al deze vragen zijn bepalend voor het rendement per jaar. Nadat u het rendement of besparing nauwkeurig heeft berekend kunt u de terugverdientijd.

De aroTHERM warmtepomp van Vaillant

Volop aangename warmte in huis tijdens de winter en heerlijk koel in de zomer. Met altijd lekker veel warm water uit de kraan zonder dat dit extra energie kost. De krachtige aroTHERM warmtepomp is uw energiezuinige, comfortabele allemansvriend. De compacte warmtepomp is gemakkelijk te plaatsen in uw bestaande woning of nieuwbouwhuis.

De aroTHERM warmtepomp neemt gratis beschikbare energie op uit de buitenlucht. Hiervoor gebruikt de warmtepomp een koelmiddel. Omdat deze koelvloeistof altijd kouder is dan de omgeving, trekt de aroTHERM automatisch warmte aan. De warmtepomp laat de opgewarmde koelvloeistof vervolgens verdampen. Deze damp wordt in een compressor samengedrukt. Hierdoor stijgt de temperatuur. De hete stoom gaat naar het verwarmingscircuit dat de warmte in uw woning afgeeft. Daarna wordt de druk verlaagd en koelt de stoom af totdat hij weer vloeibaar is.Hierdoor kan het koelmiddel opnieuw warmte uit de omgeving opnemen en is de cirkel rond. Met de aroTHERM haalt u kortom een uiterst betrouwbaar warmtepompsysteem in huis.

Voor maximaal warmwatercomfort werkt de hybride aroTHERM warmtepomp samen met uw hr-ketel. De intelligente temperatuurregeling kiest vervolgens de meest efficiënte en energiezuinigste warmtebron. Met de aroTHERM all electric profiteert u van de 200 of 300 liter boiler en de krachtige elektrische naverwarmer.

Tel daarbij de speciale warmtewisselaar en de lage CO2-uitstoot op en u heeft met de aroTHERM all electric hét duurzame antwoord op het kille Nederlandse klimaat. Heerlijk behaaglijk!

Meer informatie

Vul hieronder je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!