Centrale verwarming Haarlem, wat zijn de opties?

Er zijn vele manieren om uw woning te verwarmen en gebruik te kunnen maken van warm tapwater. Zo kan uw woning worden verwamd door een straalkachel, stadsverwarming of een centrale verwarmingsinstallatie. Een centrale verwarminginstallatie is de meest voorkomende vorm van woningverwarming in Haarlem en omstreken. Via centrale verwarming heeft u één centrale verwekker van warmte, in de meeste gevallen is dit een cv-ketel.

Alternatieve vormen van centrale verwarming

De meest voorkomende vorm van centrale verwarming is wanneer uw woning in Haarlem wordt verwarmd door een cv-ketel. Een andere mogelijkheid is om de bodemwarmte gebruiken om uw woning te verwarmen. In dat geval maakt u gebruik van een warmtepomp welke via leidingen diep in de grond de warmte oftewel energie uit de grond haalt. Deze opgewekte energie uit de bodem wordt vervolgens afgegevgen aan uw vloerverwarming systeem. Er zijn tegenwoordig ook hybride systemen waarbij uw woning door zowel de cv-ketel als de warmtepomp kan worden verwarmd. Welk toestel gebruikt wordt hangt af van de meest gunstige energiebron, meestal wordt er eerst gekozen voor duurzame energie.

Centrale verwarming: VR of HR?

Ook bij de cv-ketels bestaat er een verschil, zo zijn er cv-ketels welke alleen de centrale vewarming in uw woning verzorgen en niet het warme tapwater. Dit wordt dan bijvoorbeeld geleverd door een externe oplaadboiler welke op elektra het opgeslagen water verwarmd. CV-ketels welke zowel centrale verwarming als warm water leveren worden combiketels genoemd. Binnen de combiketels kunt u kiezer voor een vr-ketel (VR betekent hierbij verbeterd rendement), een betere keuze indien uw woning hiervoor geschikt is zijn hr-ketels (HR betekent hierbij hoog rendement). Hierbij wordt zelfs de warmte die wordt opgewerkt voor het verwarmen van de brander herbruikt om de woning te verwarmen. Een stuk energiezuiniger dus!

Meer informatie over het verwarmen van uw woning in Haarlem?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van centrale verwarming in uw woning in Haarlem? Neemt direct contact met ons op, wij komen graag de situatie bij u thuis bekijken om u te kunnen voorzien van een passend advies op maat.

Meer informatie

Vul hieronder je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!